Haiglad saavad üle saja tuhande eurose rahasüsti

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri tibu.
Selveri tibu. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Kuueteistkümne Eesti haigla laste- ja sünnitusosakonnad saavad veebruaris kätte heategevusprojekti «Koos on kergem» käigus kogutud 104 000 eurot. 

«Suurt rõõmu valmistab see, et kiirete jõuluostude kõrval leidsid inimesed tahtmist, aega ja vahendeid toetada meie kõige väiksemaid abivajajaid,» ütles annetuste koguja Selver AS juhataja Kristi Lomp.

Pooleteise kuu jooksul kogusid Selveri kauplused üle Eesti annetusi oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Haigeid lapsi sai toetada iga poeskäiguga, šokolaadide ja teatud toodete ostuga ning müntide annetuskasti jätmisega. Võrreldes mullusega kasvasid toetussummad kõikides maakondades. 

Suurim toetussumma, 35 241 eurot, läheb Tallinna Lastehaiglale larüngoskoobi ja bronhoskoobi soetamiseks, millede abil on võimalik vaadata lapse hingamisteedesse ja vajadusel saab ka läbi seadme eemaldada võõrkehi ja laiendada kitsamaid kohti. 

Tartu Ülikooli Kliinikum kasutab kogutud 14 107 eurot Masimo pulssoksümeetrite  ostmiseks, millega saab jälgida vastsündinu seisundit.

Maakonnahaiglad plaanivad osta väikeste patsientide elustamisvahendeid, sünnituslaudu, valgus- , magnetravi ja muid meditsiiniseadmeid ning parandada lasteosakondade olmetingimusi. 

«Iga aastaga populaarsust koguv heategevusprojekt on edukas eelkõige tänu arusaamisele, et heateoga saab aidata just oma kodukoha haiglas olevaid lapsi ning see paneb meid teistmoodi mõtlema, sest see võib puudutada meie enda, naabri või sõbra last,» ütles Lomp.

Mullusega võrreldes kasvas toetussumma ligi  4000 euro võrra. Lombi hinnangul mängisid selles, et inimesed olid altimad annetama, rolli inimeste mõnevõrra kasvanud sissetulekud ja aasta viimastel kuudel mitmete toidukaupade ja kütuste odavnemine. «Tänu sellele jääb paljudele rohkem raha kätte ning tore on tõdeda, et osa säästetud rahast liigub heategevusse,» sõnas Lomp.

Haigla

Annetus

(eurod)

Otstarve

Tallinna Lastehaigla

35 241

Larüngoskoop ja bronhoskoop

TÜ Kliinikum

14 107

Masimo pulssoksümeetrid vastsündinu seisundi jälgimiseks

Pärnu haigla

5 079

Fototeraapia ehk valgusravi lamp

Rakvere haigla

5 442

Sünnitoa sünnituslaud

Viljandi haigla

4 478

Tegevusterapeutilised vahendid ning psühhomeetrilised testid psühhiaatriakliiniku lastepsühhiaatria osakonna patsientidele

Kuressaare haigla

3 317

Lastevoodid

Lõuna-Eesti haigla

4 198

Kuvöös (enneaegsetele) vastsündinutele, kes vajavad meditsiinilist tuge

Ida-Viru Keskhaigla

6 115

Vaakuumekstraktor

Jõgeva haigla

3 742

Taastusravis kasutatav magnetravi seadme BTL- 4920 Magnet Topline. Seadet kasutatakse luumurdude ja põletikuliste liigeshaiguste korral

Narva haigla

3 420

Fototeraapiasüsteem

Hiiumaa haigla

3 109

Vastsündinute ja laste elustamisvahendid

Järvamaa haigla

3 078

Ultraheliaparaat sünnitaja ja loote jälgimiseks

Valga haigla

3 068

Lastevoodid

Põlva haigla

3 099

Lasteosakonda uut infuusorit (tilgalugeja, millega saab lapsele soovitud kiirusega vedelikku ja ravimeid manustada)

Läänemaa haigla

3 141

Transportraam, et oleks mugav ja hea viia patsiente operatsioonituppa, uuringutele, protseduuridele

Rapla haigla

3 061

Laste pehme mängukeskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles