Lugejate kogemused piraatkaubaga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tarbija24 lugejad jagasid oma kogemusi ja arvamusi seoses piraatkaubaga. Kuigi paljude arvates toimib tihtipeale piraatkaup originaaliga samaväärselt, jäi siiski kõlama mõte, et piraatkaupa ostes võib iseend lolliks teha. 

Postimehe lugejatel on piraatkaubaga nii positiivseid kui negatiivseid kogemusi. Võltskaupa ostes tuleb aga silmas pidada, et tootel enamasti garantiid ei ole.

Petukaup

«Soovis müüdi Toshiba ja Sandiski 64GB mälukaarte/pulki, hinnaks 20 euri. Loll olin, et ostsin. Üle 4GB peale panna ei saanud Toshiba pulgale. Ostsin ainult Toshiba pulga, aga sama kasutaja poolt olid ka mälukaardid, kaldun arvama, et ka need olid võltsid,» kirjutas lugeja ja soovitas alati enne odava kauba ostmist uurida, millega täpselt tegu on.

Üks lugejatest hoiatab Maxima poodides müüdava kauba eest. «Ostsin üleeile Maximast 5-liitrise kiirkeetja hinnaga 11.99. Selgus, et kaane tihend on liiga suur ja ei saagi midagi kinni hoida,» kirjutas ta ja lisas, et varasemalt vedas teda alt ka samast poest ostetud keraamillise kattega pann, «mille põhi oli peaaegu nii kumer, et pidi pliidilt minema veerema.»

Odav, aga töötab

«Kunagi Tallinnast Kadaka turult sai ostetud täitsa korralikud päikeseprillid RayBani nime ja logoga. Sama müüja pakkus pealtnäha täpselt samu prille 80 ja 130 krooni eest. Hinnavahe kohta küsinud soomlasele selgitas tugeva vene aktsendiga, et odavam on «kopio», aga kallim «aito kopio» (autentne koopia - toim.). Endale ostsin siis need kallimad ja tuleb tunnistada, et need teenisid mind ausalt pikki aastaid. Korralikud klaasid ja vedrusangadega raamid pidasid ilusti vastu, kuni lõpuks ise neile autos kogemata peale istusin,» kirjutas lugeja.

«Ma ostsin osta.ee-st GPSi, oli kolm korda odavam kui mujal ja üllatuslikult töötab normaalselt. Olen rahul,» kirjutas üks lugeja.

Samuti kiidavad lugejad teatud sorti Hiina kaupa. «Ostan meelsasti Hiinast ilma logodeta asju mille puhul ei olegi bränd oluline. Enamasti igasugu juhtmed ja muud vidinad. Hiina akusid, toonerkassette ja muid tarvikuid ma võltsinguks ei pea ja neid kasutada on täiesti OK,» kommenteeris lugeja.

Ühe lugeja arvates on olukord mustal turul paranenud ja võrreldes 90ndatega liigub piraatkaupa tunduvalt vähem. «90ndatel sai Kadaka turult igasugu võltsriideid osta – Levis, Adidas, Hilfiger. Kaks 2 aastat tagasi sai Balti Jaama turult üllatavat hea kvaliteediga fake Hugo Bossi T-särke ostetud hinnaga kümme eurot tükk,» kirjutas lugeja.

Võltsriietes petis

«Kui liigun kuskil seltskonnas, siis enamasti inimesed ikka teavad, milline on originaal tegelikult ja ilmuda siis mingi võlts Versacega - mis mulje see minust jätab? Keegi ei taha sellise tohmaniga, kes ennast võõraste sulgedega ehib ja arvab, et keegi ei saa aru, asju ajada ega võta tõsiselt. Muljet ei avalda nii küll mitte kellelegi ja inimesele kellel raha on, ei lähe ka suuremat korda mingite logodega liputamine. Ilmselt küll tahtmatult aga kui ma näen kedagi võltsitud riietes, siis mõttes panen selle inimese endajaoks kohe paika- petis/varas, parem hoia eemale,» jagas üks lugeja oma arvamust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles