Kindlustusmaakler juhatab parima pakkumiseni

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IIZI Kindlustusmaakleri tegevjuht Igor Fedotov usub, et maakler on vähemteadlikule tarbijale justkui kindlustusadvokaat, kes aitab talle sobivaima lahenduse leida.
IIZI Kindlustusmaakleri tegevjuht Igor Fedotov usub, et maakler on vähemteadlikule tarbijale justkui kindlustusadvokaat, kes aitab talle sobivaima lahenduse leida. Foto: Tairo Lutter

Kõrvuti kindlustusseltsidega on viimase paarikümne aasta vältel eestlastele kindlustust vahendanud ka kindlustusmaaklerid, keda inimesed usaldavad praegu sama palju kui seltsegi.

«Liikluskindlustust ostan nii, et lähen Statoili ja nemad vaatavad kindlustusmaakleri pakkumisi. Maakleril on ülevaade erinevate kindlustusfirmade hindadest ja võimalus kohe osta. Tavaliselt võtan lihtsalt kõige odavama,» räägib tartlanna Heidi, kuidas tema viimased paar aastat liikluskindlustust on ostnud.

Statoil siiski kindlustusmaakleriga koostööd ei tee. Aastate eest tegi küll, kuid juba mitu viimast aastat on kütusefirma koostööpartneriks olnud konkreetne kindlustusselts – If Kindlustus. Samas tuleb sellest näitest selgesti välja, kuidas kindlustusmaakleri ja -agendi töö segi aetakse. Tegelikult on siin selge vahe sees.

«Agent on kindlustusvahendaja, kes on kindlustusfirma esindaja ja vahendab selle firma toodet. Samal ajal on kindlustusmaakler kindlustusküsimustes kliendi ehk tarbija esindaja, vahendades mitme kindlustusandja tooteid,» rõhutab Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu juhatuse liige ja IIZI Kindlustusmaakleri tegevjuht Igor Fedotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles