Millist levi lubavad mobiilioperaatorid selleks aastaks?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netilevi kiirus on inimestele oluline.
Netilevi kiirus on inimestele oluline. Foto: SCANPIX

Hiljuti andis Elisa teada Tallinna 4G LTE võrgu võimendamistööde esimese etapi lõpetamisest ning teisedki mobiilioperaatorid ei olnud edasisi võrguarendustöid puudutavate lubaduste jagamisel kitsid.  

Eesti Telekomi meediasuhete juhi Raigo Neudorfi sõnul tegeleb EMT nii 4G, 3,5G kui 2G võrgu arendamise ja uuendamisega iga päev. «4G võrguga on täna kaetud kogu Eesti, mis aga ei tähenda, et võrgu arendamisse ei peaks enam panustama,» tõdes ta. 

Meediasuhete juht ütles, et 2014. aasta ehitas EMT 4G võrgu tarbeks 245 LTE tugijaama ning lisas mahtu nii 2G kui ka 3G võrkudesse. Tänavu lubab EMT jätkata võrguarendustöid samas mahus ning teha ettevalmistusi ka 5G võrgu testimistega alustamiseks järgmisel aastal.

Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt ütles, et Tele2 vahetas eelmise aasta sügiseks välja kogu oma võrgu ning tegi aasta viimases kvartalis ära ka sarnase võrguvõimendamise. Kommunikatsioonijuhi sõnul katab Tele2 4Gga 95 protsenti riigist. «Ehitasime mullu ja ka tänavu üle Eesti sadu uusi saatejaamasid,» lisas Saarvelt.

Aasta alguses käivitab Elisa pealinnas 4G võrgu tihendamise teise etapi ning lisab 180 4G tugijaama. Elisa võrgujuht Andrus Kaarelsoni sõnul tihendab Elisa pealinna mobiilse interneti võrku kokku 280 tugijaama võrra. «Tallinna teise ehitusetapiga jõuame valmis esimese kvartali lõpuks ning kokkuvõttes tiheneb Elisa 4G võrk pealinnas senisega võrreldes kolm korda,» rääkis Kaarelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles