Viinakuradi vastu ja ilusa naeratuse eest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks teema, mille puhul valitseb parteide seas hämmastav üksmeel, on hambaravi.
Üks teema, mille puhul valitseb parteide seas hämmastav üksmeel, on hambaravi. Foto: Europhoto/scanpix

Kui lugeda erakondade valimisplatvorme, siis sõltumata ilmavaatest lubavad kõik teha raskeks napsitajate elu ja leida raha hambaaukude parandamiseks. Kuigi praeguse rahastamise juures on tervishoiusüsteem juba mõne aasta pärast tõsises rahahädas, ei peeta seda mainimisväärseks.

Kui seni on valimiste eel peamiselt räägitud ravijärjekordadest, siis nüüd tunnistavad nii Reformierakond, IRL, Keskerakond kui ka SDE, et ainult haiguste ravist enam ei piisa. Vaeva tuleb näha nende ennetamisega.

Ennetamise ja tervislike eluviiside propageerimisel on eriti hoogu sattunud Reformierakond, kes oma kodulehel väljas olevas valimisplatvormis lubab suisa kaks korda, et praegune kehaline kasvatus korraldatakse ümber kaasaegseks liikumisõpetuseks ning ka teistes ainetundides pole tulevikus liikumisest pääsu. Koolilapsi lubavad rohkem liikuma panna ka SDE ja IRL. Viimase ambitsioon on nii suur, et valimislubaduse kohaselt kaob vanematel üldse vajadus lapsi trenni saata. Korralik koormus saadakse kooliski kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles