Mida tasub täiskasvanul õppida?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanule tuleb sõltumata erialast kasuks arvuti- ja keeleoskuste täiendamine.
Täiskasvanule tuleb sõltumata erialast kasuks arvuti- ja keeleoskuste täiendamine. Foto: SCANPIX

Täiskasvanutele mõeldud koolituste ja kursuste valik võtab vähemalt pealinnas elaval inimesel silme eest kirjuks – koertemassaaž, show-tants, mõttemängud, 3D sisekujundus... Kuidas nende seast valida ja milles oleks täiskasvanul end kasulik täiendada?

Töötukassa teenusejuht ja karjäärinõustajate ühingu juhatusse kuuluv Lana Randaru tõi välja, et kursustele-koolitustele lähevad inimesed erinevatel eesmärkidel. Kui põhjus on emotsionaalne, siis otsitakse vaheldust, võimalust vaba aega sisukalt veeta ja närvi puhata. Samas võib kursusel käimise mõtteks olla saada eelis tööturul.

«Kui inimene otsib töökohta, siis on kindlasti mõtet lähtuda sellest, et koolitus toetaks töölesaamist,» ütles Randaru ja lisas, et pea iga eriala esindajale tuleb kasuks arvuti- ja keeleoskuste täiendamine.

Päris uue eriala valiku puhul soovitas spetsialist jälgida ka seda, mis toimub majanduselus ja tööturul. Seda selleks, et pärast koolitust oleks ikka suurem lootus tööle saada.

CVsse tasuks Randaru sõnul kirja panna need koolitused, mis soovitud töökohaga seotud on.

«Kui inimene soovib tööle minna show-tantsijana või koerte massöörina, siis on need koolitused igati kohased. Kui aga töökohal pole sellise valdkonnaga midagi pistmist, siis ei ole vajalik neid ka CVs ära märkida,» õpetas spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles