Lugeja küsib: miks ei ole parklas piletiautomaati?

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla.
Parkla. Foto: SCANPIX

Kõik inimesed ei kasuta endiselt mobiilset parkimist ja seega valmistab paljudele muret - kuidas parkimise eest tasuda? 

Postimehe poole pöördus lugeja küsimusega, miks Saku Suurhalli parklas ei ole piletiautomaati?

Vastab Cityparki parklate teenindusjuht Margus Millert.

Parkimise eest saab kõnealuses parklas tasuda kolmel erineval viisil: m-parkimine, Nutiparkimine (www.nutiparkimine.ee) või ostes elektroonilise parkimispileti meie veebipoest (www.eparkimine.ee), tasudes ostu eest pangaülekandega.

Saku Suurhalli parklas üritasime müüa algselt parkimispileteid ka koha peal sularahas, kuid müük osutus praktiliselt olematuks. Meil saab siiski parkimise eest ka sularahas tasuda. Selleks tuleks pöörduda meie klienditeenindusse, kus mure saab lahendatud. 

Kogu maailmas tuntust kogunud M-parkimise (AS EMT) teenus on Eestis kasutusel juba 2000. aastast ja mõni aasta tagasi lisandusid ka Cityparki ja ühe teise parkimisoperaatori nutitelefonidele mõeldud parkimistarkvarad. Eestis on üle 1,1 miljoni mobiiltelefoni abonendi, kuuldavasti on >75% täna müüdavatest telefonidest nutitelefonid ja umbes 85% Eesti sõidukijuhte kasutab täna parkimise eest tasumiseks mobiilseid lahendusi. Seega võib meil olla põhjust rääkida mobiiltelefoni omaja soovimatusest kasutada üht või teist mobiilset makselahendust, sest täna enam ei ole ka näiteks tehnilisi piiranguid tööandja antud telefoni seadistamiseks parkimise eest tasumiseks eraisikule väljastatud arve põhjal. 

Võrdleks väidetavat olukorda sellega, kus mõned inimesed ei soovi igapäevaselt kasutada sularaha ja samas kaardimakse võimalust kõigis kohtades ei pakuta. Sellisel juhul võivad jääda tõesti ostud sooritamata. Olukord ei ole siiski üheselt võrreldav kas või sellepärast, et reeglina on ju teada, et mobiiltelefoniga saab parkimise eest tasuda kõigis parklates.

Näiteks Tallinna linna tasulises parkimisalas on samuti valdavaks viisiks mobiilne parkimine (M-parkimine). Linna piletiautomaadid asuvad peamiselt ainult kesklinna ja vanalinna piirkonnas ning tegelikult tasuvad sularahas sinna peamiselt turistid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles