Saaremaalt saab odavamat kütust kui mandrilt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odav kütus ärgitab seda koju varuma.
Odav kütus ärgitab seda koju varuma. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kütusehindade langus on Kuressaares teinud 95 kütuse lähimaakondade võrdluses üheks odavamaks, selle hind on kallim nii Virtsus, Pärnus kui ka naabersaarel Hiiumaal.

Saare Kütuse juhataja Margus Hiet ütles, et kuigi aeg-ajalt käivad poisikesed nende mitteelektroonilistel tabloodel numbreid ümber tõstmas, korrigeerib kütuse hindu siiski tihe konkurents, kirjutab Saarte Hääl. Bensiin 95 maksab praegu nii Saare Kütuse kui ka Olerexi tanklas 0,965 s/l.

Kui madalale võivad kütuste hinnad Eestis aga üleüldse langeda? Olerex AS-i juhatuse liige ja kütuste sisseostujuht Alan Vaht nentis, et kõik sõltub kütuste hinnakomponendiks olevatest riiklikest maksudest. Kütuse jaemüügihind ei saa olla madalam, kui on riiklike maksude ja jaemüügimarginaali osa kütuse hinnas. «Kui arvestada marginaaliks 10 senti liitri kohta, ei saa diislikütuse jaemüügihind kunagi olla madalam kui 0,6 eurot liiter,» nentis Vaht. Bensiini kõrgemast aktsiisimäärast tulenevalt ei saa aga bensiini jaemüügihind olla madalam kui 0,63 eurot liiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles