Rahanduskomisjon võtab ajateenijate laenuteema pangaliiduga uuesti üles (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu rahastuskomisjon kavatseb järgmisel komisjoni kohtumisel Pangaliiduga laenu võtnud ajateenijatele maksepuhkuse võimaldamise kogu ajateenistuse ajaks taas jutuks võtta.

«Eestis tegutsevad kommertspangad võiksid kaaluda eluasemelaenude tüüptingimuste poliitika muutmist ja võimaldada kaitseväkke minejatele ajateenistuse perioodiks maksepuhkust,» märgib riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd.

Sõerd toob siin välja, et paindlikku laenupoliitikat on kommertspangad juba rakendanud, näiteks andes praegustes majandusoludes põllumajandustootjatele maksepuhkust. Tema hinnangul ei tohiks pankade seisukohast vaadatuna laenu võtnud ajateenijate hulk ülemäära suur, kuna need moodustavad praegu 3-4 protsenti ajateenijatest.

«Kuna kommertspankadele on määrav, et laenusaajal oleks kindel töökoht, siis siin saab pank arvestada, et ajateenistuse ajaks säilitatakse ajateenija töö- või teenistuskoht,» lisab Sõerd ja pakub, et ennekõike võiks paindlikumat laenupoliitikat võimaldada eluasemelaenu võtjatele.

«Riigikogu rahanduskomisjon kohtub regulaarselt Pangaliiduga. Teeme järgmisel rahanduskomisjoni ja Pangaliidu kohtumisel ettepaneku ajateenijate maksepuhkuse teema tõstatada,» lubab riigikogu rahanduskomisjoni liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles