Elisal lõppesid otsa kõik mobiil-ID SIM-kaardid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa esindus.
Elisa esindus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Elisa esindustes on otsa lõppenud kõik mobiil-ID SIM-kaardid, uued kaardid peaks tarne viibimise tõttu kohale jõudma alles veebruari lõpus, seni lisab Elisa mobiil-ID teenusega liituda soovivad kliendid ootejärjekorda.

«Kuna NutiKaitse projekti ja mobiilsideoperaatorite teavituskampaania raames liitusid Elisa kliendid mobiil-ID teenusega mullu oodatust kiiremas tempos, on Elisa esindustes otsa saanud vastavad SIM-kaardid,» teatab Elisa oma kodulehel.

Teiseks nende otsa lõppemise põhjuseks on see, et Elisa on uutele turvanõuetele vastavate SIM-kaartide ootel.

Nimelt on alates 1. jaanuarist mobiilsideoperaatoritel õigus väljastada mobiil-ID vormis digitaalseid isikutunnistusi kuni viieaastase kehtivusajaga. Uus isikutunnistus eeldab ka turvalisemat ja ajakohasemat mobiil-ID SIM-kaarti, mis on Elisal juba ka tellitud, kuid mille tarne viibib.

Allikas: Diil.ee
Allikas: Diil.ee Foto: elisa.ee

Hetkel teadaoleva viimase info põhjal jõuavad uued mobiil-ID SIM-kaardid Elisasse veebruarikuu lõpus.

«Hetkel saame mobiil-ID teenusega liituda soovivad kliendid ootejärjekorda lisada. Kui meile jõuab kohale uute ja turvalisemate SIM-kaartide partii, võtame klientidega ise kohe ühendust,» kinnitas Elisa pressiesindaja Marika Raiski.

Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorfi sõnul on EMT-l uued SIMid olemas ning nende väljastamist alustatakse 2. veebruarist.

Uute SIMide tarnimisega tema kinnitusel probleeme ei esine ning neid on piisavas koguses. Kaardid saabusid juba novembri lõpus ning on tänaseks läbinud testimise erinevad etapid.

Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt tõdes, et nõudlus Mobiil-ID järgi on enne valimisi kasvanud, kuid hetkel on neil kaarte piisavalt varuks ja pole põhjust karta, et otsa saab. «Ka meile jõuab eeldatavasti veebruari lõpus uus partii Mobiil-ID SIM-kaarte,» lisas ta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles