Leivast leitud svamm tõi Fazeris sisejuurdluse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri must leib.
Fazeri must leib. Foto: Mati Hiis

Sotsiaalmeedias levib pilt Fazeri mustast leivast, mille sees on rohelised svammitükid. Ettevõte alustas sisejuurdlust, et välja selgitada, kuidas selline asi juhtuda sai.

«Meil on väga kahju, et meie tootega selline kahetsusväärne asi juhtus,» ütles Fazeri turundusjuht Anne-Mai Kaarma. Nendeni on jõudnud kahe kliendi kaebused.

«Oleme klientidega kohtunud, et edastada oma siirad vabandused ja kompenseerida kahju ning saada edasiseks uurimiseks tooteproovid,» ütles Kaarma.

Fazer alustas koheselt ka sisejuurdlust, et välja selgitada, kuidas selline asi juhtuda sai. «Meil on nii põhjalik kvaliteedikontrollisüsteem kui ka tootmisüksuste töötajate regulaarne koolitusprogramm, kuid siiski ei ole sellise inimliku eksituse eest keegi sajaprotsendiliselt kaitstud,» tõdes Kaarma.

Tema kinnitusel kõrvaldati kasutusel olnud svammid koheselt tootmishoonest. Lisaks korraldati tehase töötajatele lisaks regulaarsele toiduohutuse ja hügieenikoolitusele täiendav koolitus, et tulevikus sarnast juhtumit vältida.

«Fazer võtab tootekvaliteediga seotud teemasid väga tõsiselt ning taolised juhtumid on ettevõtte ajaloos harvad. Meil on oma klientide ees väga piinlik ning palume veel kord vabandust,» lisas Kaarma.

Facebooki leivast pildi postitanud naine rõõmustas, et Fazer reageeris antud juhtumile väga professionaalselt ning talle toodi koju isegi väike kingitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles