Äpardunud seadus läheb ümbertegemisele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Riigikogu rahanduskomisjon valmistab ette muudatusettepanekut, et lubada juba soetatud erimärgistatud diiselkütus ära kütta ilma aktsiistõusu vahe kinnimaksmiseta.

«Saatsin rahandusministeeriumile kirja, et saada hinnang, missugune on mõju riigieelarvele, kui ka järgneval kütteperioodil saaks varem ostetud kütust kasutada ilma täiendava maksukohustuseta. See tähendaks kütuse väljapumpamise ja tagastamise kohustuse kaotamist,» ütles riigikogu rahanduskomisjoni juht Rannar  Vassiljev. Valitsuse algatatud ja mullu suvel vastuvõetud seaduse järgi tuleb 1. mail enam kui 100-liitrine kütusevaru müüjale tagastada. See regulatsioon on praktikas keerukas ning ebamõistlik, nentis Vassiljev.

Riigikassa täitmiseks keelas riigikogu mullu suvel majaomanikel soodsama aktsiisimääraga erimärgistatud diislikütusega kütmise ja käskis inimestel 1. maiks alles jäänud kütus mahutitest välja pumbata, mis eeldanuks eritehnikat. Selle aasta alguses algatati seadusemuudatus, mis lubab kütuse küll ära kasutada, kuid majaomanikel oleks tulnud juba ostetud kütuse aktsiisivahe kinni maksta. Nüüd on otsustatud kaaluda sellest nõudmisest loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles