Omanik sai töötaja hukkumise eest 100 eurot trahvi

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Üle-eelmisel aastal Pärnumaal töötaja surmaga lõppenud tööõnnetus tõi kaubaaluste tootmisega tegeleva saekaatri omanikule saja euro suuruse rahakaristuse.

Kohus tunnistas OÜ Rolverol juhatuse ainsa liikme Rein Teppani süüdi oma tegevusetusega töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises, millega põhjustati ettevaatamatusest inimese surm ning mõistis talle 1056 euro suuruse rahakaristuse, millest tuleb ära maksta 100 eurot, kirjutab ERR-i portaal. 

Kohus leidis, et karistuse ülejäänud osa ehk 956 eurot võib Teppanilt välja mõista tingimisi ning määras talle üheaastase katseaja.

Süüdistuse järgi jättis Teppan Rolverol OÜ juhatuse liikme ja ettevõttes tööohutuse eest vastutava isikuna täitmata töötervishoiu ja tööohutuse seaduse nõuded, jättes lahksae sissesöödu ava ette piirde panemata ning kahekettalise sae juhtimis-, kontroll- ja hoiatusseadised märgistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles