Vaata, millised olid mullu turistide meelislinnad maailmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MasterCard koostas neljandat aastat järjest nimekirja maailma linnadest, kus käis kõige enam seal vähemalt ühe öö veetnud välisturiste.

MasterCardi ülemaailmse sihtlinnade nimistu kokku panemisel vaatasid aruande koostajad 132 linna andmeid, vahendab Forbes. Viimased paar aastat on suurim konkurents käinud Londoni ja Bangkoki vahel.

Kui 2013. aastal kuulus esikoht viimasele, siis 2014. aastal saavutas taas London esikoha. Linna hinnanguline välisturistide arv oli 18,69 miljonit ning võrreldes 2013. aastaga kasvas see 8 protsenti.

Bangkoki külastajate arv langes 2014. aastal 11 protsenti ehk 16,42 miljonit välisturisti . Suure tõenäosusega mängis siin oma rolli ka Tai ebastabiiline poliitiline olukord.

Kolmanda, neljanda ja viienda koha said Pariis, Singapur ja Dubai. Kuigi kõigis kasvas väliskülastajate arv, oli kasvutempo neis linnades väga erinev. Pariisis oli see kõige aeglasem – 1,8 protsenti, Singapuris mõnevõrra kõrgem – 3,1 protsenti ja Dubais hüppeliselt 7,5 protsenti.

Mõned muutused, mis veel möödunud aasta välisturistide külastatuimate linnade tipus toimus – Amsterdam liikus 13. kohalt 12. kohale, seljatades sellega Milaano ning Shanghai liikus 17. kohalt 16. kohale, vahetades kohad Viiniga.

Vaata graafikult ja galeriist, mis linnad veel 2014. aastal esimese 20 hulka jõudsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles