Ministeerium: vaja on täiendavaid uuringuid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi e-sigaretti reklaamitakse ohutuna, annavad mitmed juhtumid tõestust selle tuleohtlikkusest.
Kuigi e-sigaretti reklaamitakse ohutuna, annavad mitmed juhtumid tõestust selle tuleohtlikkusest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna keskkonnatervise ja kemikaaliohutuse juhi Aive Tellingu sõnul peab poliitikakujundamine olema teaduspõhine. «Loomulikult mõjutavad seda ka vastavas valdkonnas tehtavad teadusuuringud,» kommenteeris ta Argo Augi töörühma leide, kuid rõhutas, et teema vajab edasisi teaduspõhiseid analüüse.

Praegu on e-sigarette puudutav veel lõpuni reguleerimata, kuid töö selles osas käib. «Tubaka- ja seonduvate toodete tootmist, esitlemist ja müüki käsitlevate liikmesriikide õigus- ja haldusnormide ühtlustamist puudutava Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiviga kehtestatakse e-sigaretile sarnaselt tubakatoodetega reklaamikeeld, nõuded märgistamisele ja koostisele. Direktiivi täitmiseks vajalikud õigus- ja haldusnormid peavad liikmesriigid jõustama 2016. aasta 20. maiks,» selgitas Telling e-sigarette puudutavat.

Euroopa Liidu tasemel on alustatud aruteluga ka võimaliku erinevate tubaka alternatiivtoodete aktsiisiga maksustamise üle. «Eestis on aga hetkel riigikogu menetluses tubakaseaduse ja seonduvate seaduste muutmise eelnõu, millega keelatakse tubakatoodetega sarnaselt kasutatavate toodete, nende seas e-sigaret, müümine alaealistele, tarbimine alaealiste poolt, nende toodete kasutamine lasteasutustes ja nende reklaam,» märkis Telling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles