20 aasta töö tulemus: «pisaravaba» sibul

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bedfordshire Growersi sibulad.
Bedfordshire Growersi sibulad. Foto: bedgrow.co.uk

Asda kaubanduskeskustes Suurbritannias paisati möödunud nädalavahetusel müügile «magus punane sibul, mis ei aja nutma». Väljaanne Telegraph proovis järele, kas see nii ka on.

Suurbritannia põllumajandusühistu Bedfordshire Growersi farmeril Alastair Findlayl kulus «pisaravaba» sibulasordi aretamiseks 20 aastat, kirjutab Telegraph. Kahe aastakümne jooksul maitses ta igal hooajal umbes 400-500 sibulat, et leida see parim.

Asda reklaamib, et sibul «Asda Sweet Red» on teiste sortidega võrreldes vähem mõrkjas, mis tähendab, et hakkimise käigus ei aja see nutma ning ka hingeõhk püsib värskemana. Samuti olevat need mahedamad, mahlakamad ja krõmpsuvamad.

Telegraphi toimetus proovis järele, kas tundlikud silmad tulevad nende «vähem mõrkjate» sibulatega paremini toime. «Pärast tavalise sibula hakkimist muutusid mu silmad pisut punaseks ja vesiseks,» kirjeldab ajakirjanik.

Uue magusa sibula hakkimise ajal tema silmad kipitama ei hakanud. «Meigi laiali minemise pärast peab vähem muretsema. Ent olgu sibul pisaravaba või mitte, see on väga hea maitsega vili ning see on ka kõige tähtsam,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles