Eesti karastusjookide turule lisandub uus tegija

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudelid.
Pudelid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, saab juba sel suvel maitsta Saaremaal Karja külas naturaalsest õunamahlast toodetud limonaadi.

Öun Drinks OÜ tootmisjuht Juhan Kanemägi, kes lõpetas eelmisel aastal Tallinna tehnikaülikoolis toidutehnika ja tootearenduse magistrantuuriõpingud, teeb koos kolme partneriga ettevalmistustöid Lao kinnistul asuva hoone rekonstrueerimiseks, kirjutab värske Saarte Hääl.

«Ise oleme teinud algtöid, aga siia tuleb esiteks ehitada korralik vahelagi ja põrand ning seinad vajavad viimistlust,» ütles ta.

Leping ehitajaga on sõlmimisel, kuid mõningaid detaile me veel arutame, selgitas Kanemägi, kelle sõnul võiksid ehitustööd alata lähima kuu jooksul. Limonaaditootmiseks vajalikud seadmed on tellitud ja peaksid üsna pea kohale jõudma. Ka veterinaar- ja toiduametiga on Kanemäe sõnul esmased põhimõttelised kooskõlastused tehtud.

«Karastusjookide hooaeg on nagu jäätiselgi suvel,» rääkis Kanemägi, seega on võetud eesmärk esimene limonaad juba sel suvel turule tuua. Limonaadi plaanitakse müüma hakata nii Saaremaal kui ka mandril. «Saaremaa turg jääb liiga väikeseks,» nentis Kanemägi. Ta selgitas, et õun pakub päris palju võimalusi, mistõttu tulevikuplaanid näevad ette ka teisi tooteid peale limonaadi. Täpsemalt selgub kõik aga praktika käigus, lisas Kanemägi.

Nii-öelda stardimahl, mis pärineb Viljandimaalt Polli külast, on ettevõttel sügavkülmas olemas. Edaspidi proovitakse võimalusel aga kohalike õuntega läbi ajada. «Me ei hakka sinna sisse mingisugust jama panema,» kinnitas Kanemägi, viidates, et suhkru ja muude lisaainetega, mis karastusjookide sisse käivad, nad liialdama ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles