Kangadžungli põleng läks kindlustusele maksma pool miljonit

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Tartu mnt/Kunderi tn büroohoones
Tulekahju Tartu mnt/Kunderi tn büroohoones Foto: Martin Ilustrumm

Kuigi Seesami 15,1 miljoni euroni küündinud kindlustusväljamaksest moodustasid kaalukaima osa kaskokindlustuse ja liikluskindlustusega seotud hüvitised, kaasnesid möödunud aasta kõige kallimad kahjud tulekahjudega.

Mulluseks kõige kallimaks juhtumiks kujuneb Tartu maantee äärse ärihoone põleng, teatas Seesam kindlustus. Hoone ja rentnike ettevõtte varakindlustuse hüvitistena maksti 2014. aastal teostatud konserveerimis-, koristus- ja taastamistöödena välja 202 000 eurot, millele lisandus jaanuaris veel üle 102 000 euro. «Kuna taastustööd alles kestavad, siis ennustame, et selle hoone ja meie klientidest rentnike vara taastamine läheb ühtekokku maksma pea pool miljonit eurot, mis teeb sellest juhtumist 2014. aasta kõige kallima kindustusjuhtumi,» tõdes Seesami kahjukäsitlusjuht Ly Jõhvik.

Suurim 2014. aastal registreeritud ja hüvitatud kahju kaasnes Kehtna vallas toimunud elumaja põlenguga, mille taastamiseks ja koduvara asendamiseks maksis Seesam kindlustushüvitisena välja 222 000 eurot. «Kuna mõningad siseviimistlustööd veel käivad, arvestame, et kahju kogusuurus ulatub tõenäoliselt üle 240 000 euro. Sellise hüvitise tagas majaomanikule kodukindlustus, mis maksis aastas alla 200 euro,» sõnas Jõhvik.

Suured kulud kaasnesid ka Tallinnas Kaupmehe tänaval toimunud puidust kortermaja ühe korteri põlenguga, mis tekitas põlenud korteri all ja kohal olnud Seesamis kindlustatud korteritele ning ühistule kahjusid kogusummas ligi 130 000 eurot.

2014. aasta suurima kindlustushüvitise maksis Seesam välja 2013. aastal oma kliendist tootmisettevõtte territooriumil toimunud plahvatuses hävinenud hoone taastamiseks ja tööstuslike seadmete asendamiseks. «Ettevõtte varakindlustuse poliis tagas firmale kindlustushüvitise, mis küündis 417 000 euro tasemele,» sõnas Jõhvik.

2014. aasta kindlustusväljamaksete kogusumma 15,1 miljonit eurot on 11 protsendi võrra suurem 2013. aasta väljamaksete tasemest. Enim kasvasid vastutuskindlustuse (106%), ettevõtte varakindlustuse (75%) ja liikluskindlustuse (34%) väljamaksete tase. Seesami era- ja ärikliendid tegid 2014. aastal ühtekokku 27 miljoni euro väärtuses kindlustusmakseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles