Uued tooted: A. Le Coq'i nisuõlu

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus nisuõlu.
Uus nisuõlu. Foto: A. Le Coq

A. Le Coq hakkab senisest rohkem keskenduma eriõllede tootmisele ja toob turule uue õlle. 

«Väikepruulijad on nii Eesti kui ka maailma õlleturule toonud väikepruulide trendi, mis tähendab erilisemaid maitseid ja väiksemaid koguseid,» ütles A. Le Coq’i juht Tarmo Noop.

«A. Le Coq’ilt jõuab kohe poelettidele erilise Saksa tehnoloogia järgi valmistatud nisuõlu Alexander Weizen, mida toodetakse väikestes partiides ja mis oma maitseomadustelt vastab Saksa weizen-tüüpi maailmaklassi nisuõlledele,» selgitas Noop.

Tema sõnul ei ole küll nisuõllede turg Eestis suur, kuid kuna tegemist on uue ja kasvava õllede segmendiga, on firma uue toote edus juba kindel.

Uus toode on pinnakääritusmeetodil valmistatud nisuõlu, milles nisulinnaste sisaldus on vähemalt 50 protsenti. Õlle valmistamisel kasutatakse krausening meetodit, kus juba kääritatud õllele lisatakse osaliselt kääritamata õlut ning kokkuvõttes toimub topeltkääritus.

Uus toode jõuab poelettidele pindises klaaspudelis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles