Eesti ja Läti vahel lõppes rongiühendus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis sõidetakse siiani vanade rongidega.
Lätis sõidetakse siiani vanade rongidega. Foto: Andres Haabu / Postimees

Juba kaks nädalat pole Eesti ja Läti vahel reisirongiliiklust, sest Läti raudtee-ettevõte otsustas ühepoolselt asendada Valga-Valmiera vahelise rongiliikluse bussidega.

Kuni augusti aluseni on nii, et kui Tartust rongiga Riiga sõita, tuleb Valga jaamas istuda bussile, sõita Valmierasse ja astuda siis taas rongi, seejärel võib alles jätkuda sõit Riia suunal, vahendas ERRi uudised raadiouudiseid.

Tartu kandi ja Kagu-Eesti inimesed on korduvalt avaldanud nördimust, et Rail Balticu kiirrong on plaanis käima panna Tallinna-Pärnu-Riia suunal.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juht Toomas Haidak lisas, et praegu sellist kindlust siiski pole ja erinevalt Eestist pole Läti riik Valka-Riia raudteeliini korda teinud. Samuti kasutatakse Lätis riigisiseses rongiliikluses vanu rongikoosseise, mis pole võrreldavad Elroni moodsate rongidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles