Lugejate jaburamate toodete edetabel

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepatareiga töötav taskulamp.
Päikesepatareiga töötav taskulamp. Foto: Varta

Postimehe tarbijatoimetus pöördus lugejate poole üleskutsega kirjutada kõige jaburamast kaubast, millega nad on kokku puutunud.

Lugeja Jorr leiab, et kõige jaburam kaup on nõudepesumasin. «Iga inimene peaks olema suuteline ka käsitsi puhtaks pesema ühe kruusi, ühe lusika, ühe taldiku ja ühe kahvli päevas, mis mustaks saavad. Rohkem musti nõusid ei saa ühe inimese kohta päevas tekkida.

Oodata ligi tunni (nõudepesumasina töötamise aeg), et lusikas ja üks taldrik puhtaks saaks - täielik absurd. Inimene peab olema raske füüsilise puudega, kui ta ei suuda päevas 1-3 toidunõud kraani alla ISE puhtaks loputada,» lajatab Jorr.

Visiir autojuhtidele.
Visiir autojuhtidele. Foto: promo

Lugeja Hipu märgib jaburamaks tooteks TopShopis nähtud visiiri autojuhtidele. «Miks peaks ostma mingi imeliku visiiri autosse? Kas prille siis poes ei müüdagi enam?» küsib ta.

Lugeja Matit hämmastas naiste taskutualett, mida ta kusagil välismaal matkapoes nägi. «See oli nagu voldik, mis oli mõeldud naistele püsti urineerimiseks. Uurisin lähemalt, kas on tõsi. Oli tõsi,» kirjutab Mati.

Lugeja Marju sõnul pole vaja isegi mitte põhjendada seda, miks päikesepatareidel töötav taskulamp on kõige mõttetum toode.

Lugeja Kolm aga märgib, et temale tundub see täiesti asjalik kaup. «Püsib aknalaual, päeval laeb ja õhtul hea näppu võtta, kui õue asja on. Üle kahe aasta ja ei mingit patareidega juramist. Kestab ligi 40 minutit ja ajab asja ära,» kiidab ta.

Mikrolaineahjus soojendatavad sussid.
Mikrolaineahjus soojendatavad sussid. Foto: promo

Lugeja MaKa leiab, et kõige jaburam on müüa mikrolaineahjus soojendatavaid susse. «Neile ei ole minu jaoks jaburuste kategoorias mingit vastast – lased kõigepealt sussid soojaks ja seejärel asud ahjus õhtusööki soojendama... Öäkk!» ütleb ta.

Lugeja Aino ei suuda leppida sellega, et nutiajastu nii tugevalt võimust võtab. «Jaburaim kaup on nõndanimetatud nutitelefon, või kuidas noored ütlevadki. Telefon on HELISTAMISEKS!» lajatab Aino.

Lugeja Banaanihoidja peab imelikemaks tooteks plastmassist banaanihoidjat. «See on selline kõvera karbi moodi asi, millel on ühel küljel hinged ja millesse saad oma banaani asetada, et see võtta kaasa tööle/kooli, nii et see kotis ära ei muljuks. Ainuke jama on see, et kõigepealt pead sa leidma toidupoest täpse kumerusega banaani, vähekegi sirgem või kõveram sinna ei sobi,» märgib ta.

Topeltlõua vähendaja.
Topeltlõua vähendaja. Foto: promo

Lugeja aju24.ee toob näiteks veelgi kurioossema kaubaartikli, milleks on topeltlõua vähendaja ning ütleb eelmisele kirjutajale, et mikrolaineahjus soojendamised saab selle tootega ühildada. «Paned söögi sussi sisse ja siis paned sussi koos sellega ahju – 2in1 – säästab aega ja energiat. Ning pärast õhtusööki saad pumbaga lõua alt pekki põletada,» viitab topeltlõua vähendajale.

Lugeja Vanameest hämmastas Rootsis nähtud pudeliavajaga vasar. Lugeja Taat selgitab, et küllap on taoline toode nn Kalevipoegadele mõeldud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles