Millal hakkab maksu- ja tolliamet tulumaksu tagastama?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsioonide esitamiseks on mitu võimalust.
Tuludeklaratsioonide esitamiseks on mitu võimalust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oma eelmise aasta tulud on esimeste päevadega deklareerinud juba üle 250 000 maksumaksja, maksu- ja tolliamet hakkab tulumaksu tagastama hiljemalt 26. veebruaril.

Oma 2014. aasta tuludeklaratsiooni on täna hommikuse seisuga esitanud 253 124 inimest, tagastamisele kuulub 44,1 miljonit eurot ning juurde maksmisele 0,9 miljonit eurot. Esimestel päevadel esitas ühe klikiga deklaratsiooni 117 842 inimest. Nutitelefoniga tehti 2 874 deklaratsiooni.

Maksu- ja tolliamet hakkab enammakstud tulumaksu tagastama hiljemalt 26. veebruaril. «Loomulikult toimetame nii kiiresti, kui võimalik, aga kindel kuupäev on siiski alates 26ndast,» kostis maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe, et ei oska öelda, kas ja kui palju varem tulumaksu tagastama hakatakse.

Kui inimene on deklaratsiooni esitamisel oma kontaktandmed üle vaadanud ja need on õiged, siis tuleb talle meili peale info, et tagastusotsus on tehtud ning ülekanne deklaratsioonis näidatud pangakontole tehakse järgmisel päeval. Seega, kui juhtub, et tulumaksu jõutakse tagastama hakata varem, siis tuleb info inimesele selle kohta juba postkasti.

Tulu saab deklareerida alates 15. veebruarist kuni 31. märtsini e-maksuameti/e-tolli kaudu või maksu- ja tolliameti teenindusbüroodes.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt, ameti teenindusbüroodest või helistades maksu- ja tolliameti infotelefonidele:

  • 1811 – deklareerimise kohta käivad küsimused
  • 880 0811 – info füüsiliste isikute maksustamise kohta
  • 880 0815 – abi elektroonilisel deklareerimisel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles