Miks saab sel aastal vähem tulumaksu tagasi?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sarnaselt eelmiste aastatega tahavad inimesed tuludeklaratsiooni esitamisel teada, kas nad ikka peavad selle esitama, samas on nüüd väga levinud küsimused ka liiga väikese tagastussumma kohta.

«Nagu ikka puudutavad küsimused peamiselt seda, kas peab üldse deklareerima ja kas peaks tegema ühise deklaratsiooni,» kommenteeris maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde ameti infotelefonile tulnud päringuid. Hommikuse seisuga oli vastatud 700 kõnele.

«Samuti on levinud küsimus, miks vähem tulumaksu tagasi saab,» ütles Udde. Samas selgitas ta, et viimase puhul on põhjus eelkõige selles, et järelikult on aasta jooksul tulumaks juba õigesti kinni peetud.

«Eluasemelaenu intresside puhul on euribor kukkunud ja seetõttu ka aasta jooksul vähem intresse makstud, seega saadakse ka tulumaksu vähem tagasi,» selgitas ta. Kuna aga kõik arvutuskäigud on juhtumipõhised, soovitab amet tutvuda e-maksuametis kuvatava tulumaksu arvutuskäiguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles