Poed on vastlaralliks valmis

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poed tellivad vastlapäevaks mitu korda rohkem vahukoort.
Poed tellivad vastlapäevaks mitu korda rohkem vahukoort. Foto: SCANPIX

Poodide hinnangul ei tohiks olla ohtu, et homsel vastlapäeval poeriiulid populaarsematest vastlatoodetest ootamatult tühjaks jäävad - kukleid, vahukoort ja hernesuppi on varutud tavapärasest rohkem.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul on vahukoor ja vastlakuklid sel nädalal kuum kaup, mida on varutud rohkem kui tavalistel päevadel. Homseks vastlapäevaks on Rimi tellinud lisaks rohkem vastlakukleid ja hernesuppi.

«Kuna vastlakombed on erinevatel rahvustel erinevad, oleme ka slaavi kommete järgimisele mõelnud. Nemad söövad vastlapäeval hoopis pliine kalamarjaga ning kõik selleks tarvilik on Rimis samuti soodsamalt saadaval,» ütles Bats.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja sõnas, et vastlapäeval on hernesupi ja vastlakuklitega maiustamine endiselt populaarne. Viimasel nädalal on mõlema puhul müügiarvud hüppeliselt kasvanud.

«Kukleid hakatakse ostma tavaliselt juba mõned nädalad enne vastlapäeva ning nii ostetakse vastlapäeval eel ja päeval kokku ligi 22 000 kuklit,» märkis Lilleoja. Rimi kondiitrilettidel on kuni 13 erinevat vastlakuklit.

Samuti kinnitas ETK turundusdirektor Andres Lember, et vastlapäev on vahukoore ja kuklite tippmüügiaeg, mistõttu tellitakse neid ka rohkem. «Samal ajal on meil kampaanias näiteks ka hernesupp, mis läheb samuti hästi kaubaks,» lisas ta.

Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid prognoosib, et tänane ja homne vahukoore müük on tavapärasest kuni neli korda suurem ehk sarnane nädalalõpu müükidele. Lisaks vahukoorele on rohkem tellitud ka hernesuppi ja suitsutatud lihatooteid. Vastlakukleid on Selverites kuuelt erinevalt tootjalt.

«Valmis hernesuppide müük kasvab vastlapäeva lähenedes ligikaudu 3-4 korda ja kasvab ka supi valmistamiseks sobivate toiduainete müük,» lausus Erilaid.

Prisma toidukaupade peaostujuhi Pille Raaliste sõnul on kõik hooajakaubad või teatud traditsioonide ja tähtpäevadega seotud toodete müügid märgatavalt suuremad kui hooaja väliselt.

«Nii on ka vahukoore, kuklite ja hernesupiga vastlapäeval. Loomulikult arvestame me tellimusi tehes sellega ja suurendame koguseid, võttes arvesse ka eelmiste aastate müüke,» lisas ta.

Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe tõi välja, et vastlakuklid on müügiedetabeli tipus juba möödunud reedest. Võrdselt ostetakse nii ainult vahukooretäidisega kui ka moosiga vastlakukleid. Prognooside kohaselt müüb Maxima tänavuste vastlate eel ja ajal kokku ligi 30 000 eri maitsega vastlakuklit.

«Traditsiooniliselt peegeldab vastlapäeva müük ka ilmastikuolusid - paremate lumeoludega talvedel on seda näha ka tarbimises. Seega tänavu prognoosime traditsioonilise vastlasöögi - hernesupi - müügi mõningast tõusu ennekõike nendes Eesti piirkondades, kus lumikate on paksem,» rääkis Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles