Ligi pooled ettevõtted ei oska hindu kahes vääringus näidata

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tarbijakaitse teatel eksis 43 protsenti kontrollitud ettevõtetest augustis hindade kahes vääringus näitamise nõuete vastu.


Augustis kontrollitud ettevõttest polnud hindade kahes vääringus kohustusest kinni pidanud 314 ettevõtet, mis moodustab kontrollitutest 43 protsenti. Kõige enam eksiti selle vastu, et eurohinnad olid sootuks esitamata – 58 protsendil tuvastatud rikkumistest ehk 171-l korral. Valesti ümardatud oli 80-l korral ning vale kursi järgi oli hindu arvutatud 44-l korral.

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste sõnul näitab statistika rikkumiste vähenemist võrreldes eelmise kuuga ja seda eelkõige viimastel nädalatel tehtud kontrollide osas. «Arvestades seda, et kohustus hindasid kahes vääringus näidata oli augusti alguseks kehtinud juba kuu aega, võib öelda, et osad ettevõtjad ei suhtu nimetatud nõudesse kuigi tõsiselt ega vastutustundlikult,» nentis ta.

Seoses sellega on augustikuus võetud kasutusele karmimad meetmed rikkumistega ettevõtete karistamiseks – trahviotsuseid tehti kokku 63 summas 49 940 krooni. Samuti avaldab tarbijakaitseamet iga nädala alguses oma koduleheküljel valikulise nimekirja hindade kahes vääringus avaldamise kohustust eiravatest ettevõtetest.

Tarbijakaitseameti infotelefonile 6 201 707 ning 1330 on augustis helistatud 116-l korral seoses erinevate eurohindade avaldamist puudutavate küsimustega, seal hulgas on antud vihjeid ka rikkumistest. Järelepäringuid eurohindade kohta tehti augustis 40 ning vastuvõtul käis 8 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles