Vaata, kuidas valmistuti suureks kukliralliks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuklitegu nõuab aega.
Kuklitegu nõuab aega. Foto: Reval kondiiter

Pagaritöökoda küpsetas tänaseks vastlapäevaks 153 000 vastlakuklit, purustades sellega senise rekordi.

153 000 kukli valmistamiseks kulus 5000 kilogrammi jahu, 2500 kilogrammi vahukoort, 1000 kilogrammi suhkrut ja moosi ning 500 kilogrammi mune.

Reval kondiitri juhi Anri Treifeldti sõnul toimus tänavu tõeline kukliralli. «Prognoosisime eile koguseks 134 000 vastlakuklit, kuid õhtuks olid mitmed poed oma varu tühjaks müünud ja tellisid veel 19 000 juurde,» ütles Treifeldt.

Vastlakukkel on traditsiooniline küpsetis, mida Skandinaavias ja Baltimaades süüakse vastlapäeval ja ajaloolise paastuperioodi ajal. Küpsetis valmistatakse pärmitaignast ja kaunistatakse vahukoorega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles