Amazonis ja eBays kodumasinaid müünud pettur mõisteti vangi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvimasinad.
Kohvimasinad. Foto: Toomas Huik

USAs New Jerseys mõisteti kolmeks aastaks vangi 49-aastane mees, kes ostis kokku varastatud kodumasinaid ja müüs neid internetis edasi.

Abraham Baruchov tunnistas üles, et müüs eBays ja Amazonis varastatud kodumasinaid, muuhulgas ka Keurigi ja Cuisinarti kohvimasinaid, mille ta ostis isikutelt, kes olid varastanud need ühelt suurelt jaemüüjalt, vahendab consumeraffairs.com. Osariigi võimud jaemüüja nime ei avalda.

Uurijad tegid kindlaks, et kõik asjad olid algselt ostetud internetist varastatud krediitkaardi andmetega. Baruchov väitis alguses, et tema teada ei olnud kõik ostetud tooted varastatud.

2013. aasta jaanuarist kuni eelmise aasta veebruarini soetas Baruchov enam kui 1400 varastatud toodet, mille väärtus oli kokku umbes 275 000 dollarit.

Baruchov peab tagastama selle summa jaemüüjale, kellelt tooted varastati.

«Kui te näete, et keegi müüb internetis uhiuusi tooteid kõvasti alla turuhinna, tähendab see ohumärki,» ütles kohtu kriminaalasjade osakonna juht Elie Honig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles