EMT ja Elioni infotelefonide järjekorrad teevad tuska

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotelefonilt loodetakse saada nõu ja abi.
Infotelefonilt loodetakse saada nõu ja abi. Foto: Panther Media

Paari päeva jooksul on toimetuse poole pöördunud mitu lugejat, kes pole rahul EMT ja Elioni infotelefonide ootejärjekordadega, sest abi saamiseks tuleb pikalt toru otsas rippuda.

«Hea teenindus Eesti Telekomi moodi: EMT klienditeeninduse järjekord on numbrile 123 helistades kolmandat päeva (hommikul, lõunal ja õhtul proovides) vähemalt 24 või rohkem minutit,» rääkis lugeja omast kogemusest. Tema sõnul ütles ka automaatvastaja, et kõnejärjekord on vähemalt 28 minutit.

Eile pöördus toimetuse poole teinegi lugeja, kelle sõnul sunnitakse lauatelefonilt Elioni klienditeenindusse helistades inimene 20 minutiks firma reklaame kuulama. Mees rääkis, et temaga juhtus see nii eile kui ka üleeile.

Veel üks inimene kaebas selle üle, et esmaspäeval EMT teenindusse helistades oli ooteaeg 18 minutit. «Rääkimata sellest, et kui ükskord ära ühendas, ei ütle EMT kahte lihtsat asja, nagu meiliserveri aadress ja port, et saaks ise seadistada, vaid tahab selle eest kümme eurot tasu,» rääkis inimene.

«Vahel võib tõesti esineda olukordi, kus klienditoe numbrile helistades teenindajaga kohe ühendust ei saa,» ütles Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf teemat kommenteerides.

Tema sõnul võivad tavapärasest pikemad ootejärjekorrad tekkida erinevatel põhjustel. Näiteks võib kõneootejärjekorda mõjutada mõnes piirkonnas olnud suurem tehniline rike. «Sellises olukorras püüab klienditoega ühendust saada märkimisväärselt suurem hulk inimesi, mistõttu tunnetavad pikka ooteaega ka need kliendid, kes rikkest mõjutatud ei ole,» rääkis Neudorf.

Samuti on tulnud talveperioodil ette, et mõne viiruse tõttu on teenindajate seas haigestunute arv tavapärasest suurem ning ka see avaldab järjekordadele mõju.

«Kõne ootejärjekorra tekkimisel püüame pakkuda klientidele ka tagasihelistamise võimalust,» rääkis meediasuhete juht, kelle sõnul helistab teenindaja sel juhul ise kliendi numbrile tagasi.

Samas tõdes Neudorf, et suuremate rikete ajal pole võimalik tagasi helistada, sest teenindusse pöördub nii palju inimesi, et neile helistamisele kuluks mitu päeva.

«Suuremaid rikkeid vähemasti praegu pole,» lisas Neudorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles