Salapärane S-märgis pole eriti kasutust leidnud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskohad Ülemiste keskuse ees.
Parkimiskohad Ülemiste keskuse ees. Foto: Erakogu

Ülemiste keskuse loodud teenus, kus autoomanik saab pakkuda küüti inimesele, kes soovib temaga samas suunas sõita, pole suurt kasutust leidnud.

Möödunud aasta lõpus tekkisid Ülemiste keskuse parklasse S-tähega märgistatud parkimiskohad, mille tähendust võisid inimesed esialgu vaid arvata.

S täht tähendab sharing'ut ehk jagamist. Autoomanik saab pakkuda küüti kellelegi, kes soovib temaga samas suunas sõita. Nendele kohtadele on lubatud parkimine nii nagu ka teistele kohtadele.

Facebookis loodi võimalus selle teenuse kasutamiseks eelmise aasta detsembris. Statistikat, kui palju seda juba kasutatud on, ei ole Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul tehtud.

«Tõde on see, et sellise liikumisvõimaluse vastu on huvi pigem leige ja et see jõuaks inimeste ajudesse mitte kui võimalus, vaid seda ka reaalselt kasutama hakatakse, võtab ikka väga palju aega,» ütles Pärnits.

Selline liikumisviis on tema sõnul nii raha kui ka keskkonda säästev. «Arvan, et paljud algatused, mis on suunatud loodushoiule, vajavad inimeste mõtlemise muutust, kuid see ei toimu üleöö,» märkis ta.

Pärnitsa sõnul on hetkel nende ülesandeks seda võimalust inimestele tutvustada, kasutades selleks keskuse sisest teavitust ja tulevikus ka Ülemiste keskuse kodulehekülge.

Kui praegu on võimalus S-parkimisteenuse kasutamiseks läbi Facebooki lehe «Sõbrasõiduga Ülemistesse ja koju», siis umbes kuu aja pärast peaks Ülemiste koduleheküljele tekkima ka vastav veebirakendus.

Sisenedes Ülemiste keskuse kodulehele saab üks osapool märkida, kuhu ta peale Ülemiste külastamist sõidab, millised on tema võimalused lisareisijaid peale võtta ja mis kell see kõik võiks toimuda.

Samuti oleks võimalik inimesel, kes läheb Ülemiste keskusesse (nt ühistranspordiga) avaldada soovi mingil kellaajal kuhugi suunas sõita ja kui sellel leheküljel kaks pakkumist kattuvad, siis kokkusaamispunktiks ongi S-tähega märgitud parkimiskoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles