Sirje Potisepp: importtoidul ei ole vabariigi aastapäeva lauale asja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: PP

Vabariigi aastapäev on peagi käes ning Toiduliit kutsub eestimaalasi üles katma sel päeval pidulaud üksnes kodumaise toiduga, sest nii toetab tarbija inimesi, kes töötavad Eesti toidutööstustes.

«Eestimaalased katavad vabariigi aastapäeva pidulaua sageli traditsiooniliste rahvusroogadega ja hoiavad nii au sees siinset ajaloolist toidupärandit. Vabariigi aastapäeva pidulauale Eesti toidutraditsioone hindav eestimaalane naljalt importtoitu lubada ei tohiks, eriti arvestades seda, et põhitoiduainete hinnad on praegu taskukohasemad kui aasta tagasi,» tõdes Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.

Potiseppa sõnul on kodumaiste toodete taga tublid Eesti inimesed, kes teevad oma tööd südamega. «Meie toidutööstustes töötavatel tublidel meistritel on ülioluline roll Eesti toidukultuuri jätkusuutlikkuse tagamisel ning pidulauale üksnes kodumaiseid tooteid ostes panustab iga inimene nende toidutraditsioonide alalhoidmisse ja arendamisse,» rääkis Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Potiseppa sõnul näitavad uuringud, et suur osa eestlasi usaldab kodumaist toitu, pidades oluliseks selle värskust, harjumuspärast maitset ning tervislikkust. «TNS Emori viimase uuringu kohaselt ütleb 88 protsenti inimestest, et nad eelistavad kodumaiseid toidukaupu importtoodetele. Rõõm on näha, et trend on mullusega võrreldes 7 protseti kasvanud, samas võiksid reaalsed ostuotsused seda eelistust rohkem peegeldada,» märkis Potisepp. 

Et kodumaine toit oleks poodides eriti lihtsalt leitav, on tuhandete kodumaiste toodete pakenditel ning kauplustes ka nende hinnasiltidel sini-must-valged lipumärgid. Rahvuslipu märk näitab, et toode on valmistatud Eesti toiduainetööstuse ettevõtetes eestimaalaste maitse-eelistusi ja traditsioone silmas pidades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles