Vaata, mis liiklusrikkumine jätab järjest enam šveitslasi juhilubadest ilma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoroolis
Autoroolis Foto: SCANPIX

Järjest enam Šveitsi autojuhte jääb oma lubadest ilma mobiiltelefonide või teiste elektroonikavidinate kasutamise tõttu roolis olles.

Šveitsi maanteeameti eelmisel neljapäeval avaldatud statistika kohaselt jäi 2014. aastal 10 589 inimest lubadest ilma mobiiltelefoni kasutamise tõttu roolis, vahendab The Local. See oli 3,7 protsenti rohkem kui 2013. aastal.

Kokku jäi eelmisel aastal Šveitsis lubadest ilma 77 759 inimest. 2014. aastal kasvas ka nende inimeste hulk, kes said hoiatuse autoroolis mobiiltelefoni kasutamise eest – võrreldes 2013. aastaga tõusis nende inimeste arv 6.8 protsenti.

Kuigi mobiiltelefoni ja teiste elektroonikavidinate kasutamise tõttu lubadest ilma jäämine näitab kasvutrendi, jäävad šveitslased lubadest jätkuvalt kõige enam ilma joobes juhtimise ja kiiruse ületamise tõttu.

Kiiruse ületamise tõttu jäi 2014. aastal ilma 29 971 šveitslast. See arv kasvas 2013. aastaga võrreldes 0,9 protsenti. Samas joobes juhtimise tõttu jäi möödunud aastal lubadest ilma 15 781 inimest, mis oli 3,2 protsenti vähem kui eelnenud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles