Uued tooted: laktoosivabast jäätisest naturaalse siidrini

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Balbiino

Nii jäätise- kui ka õlletootjad lisasid oma tootevalikusse uusi artikleid.

Balbiino hakkas valmistama koorejäätist Albiino, milles olev laktoos lõhustatakse tootmise käigus.

«Laktoosivaba Albiino sarnaneb maitselt ja tekstuurilt klassikalise vanillimaitselise koorejäätisega, sobides maiustamiseks kõikidele jäätisesõpradele,» ütles Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk. Ta lisas, et selleks oli viimane aeg, kuna veerand Eesti elanikest tegelikult laktoosi ei talu.

Laktoosivaba jäätis valmistatakse koorest, milles sisalduv laktoos ehk piimasuhkur lõhustatakse. Toode valmib tootmiskeskkonnas, milles on välistatud toote kokkupuutumine laktoosiga.

Saku hakkas tootma säilitusaineteta naturaalset õuna- ja pirnisiidrit Põlvine õun ja Mesine pirn, mis on suhkru-, säilitusainete- ja gluteenivabad.

«Eestis on sarnaselt muu Euroopaga viimastel aastatel selgelt näha nõudluse tõusu premium-klassi naturaalsete siidrite järele, mis seni on valdavalt välismaist päritolu,» ütles Saku Õlletehase turundusjuht Kadri Ärm. Seega otsustati hakata ka meil tootma kõrgema mahlasisaldusega naturaalset siidrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles