Kuidas vältida avokaado pruuniks tõmbumist?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaado
Avokaado Foto: SCANPIX

Kui lahtilõigatud avokaadost jääb osa kasutamata, kipub see pruuniks tõmbuma. Siin on trikk, kuidas seda vältida.

Avokaadod on täis tervislikke taimseid rasve ja potassiumi, kuid kes ei oleks kasutamata jäänud poolikut vilja külmkappi pannud ning järgmisel päeval samalt kohalt pruuniks tõmbunud, ebaisuäratava kuiviku leidnud.

Õnneks on sellele käepärane lahendus, vahendab Men’s Health.

Lõika punane sibul võrdselt suurteks viiludeks, viska viilud õhukindlalt suletava plastkarbi põhja ning aseta avokaado-poolik – lahtilõigatud osa ülespoole – kõige peale (avokaado koor peaks kokku puutuma sibula viiludega).

Sulge kaas ja pane karp külmkappi. Nüüdsest on pruuniks tõmbunud avokaado minevik. Kuidas see trikk aga töötab? Sibul väljutab endast väävli aure, mis seiskavad oksüdatsiooniprotsessi, mis teebki avokaado pruuniks.

Vaata ka videot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles