Rovaniemit on tabanud Aasia turistide tulv

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laplaste eluviis peibutab külalisi teiselt poolt maakera.
Laplaste eluviis peibutab külalisi teiselt poolt maakera. Foto: SCANPIX

Erinevalt tavapärasest on selle aasta veebruaris olnud Rovaniemi hotellid kuni pilgeni välja müüdud, sest järsku on selle reisisihi enda jaoks avastanud suur hulk Aasia turiste.

Kui tavaliselt jääb Lapimaal asuva Rovaniemi külastajate tipphetk jõuludeaegsesse perioodi, siis sel aastal ennustatakse turistide kõrghooaja kestmist vähemalt märtsikuuni, teatab Yle Uutiset.

Sarnaselt Eestile iseloomustab Soome turismi alanud aastal vene turistide arvu järsk langus, mistõttu kartsid paljud sealsed turismifirmad üleüldist huvi vähenemist Põhja-Soome vastu. See hirm oli aga asjatu, kuna seniste Vene turistide asemel on piirkonna vastu suurt huvi tundma hakkanud Aasia turistid.

«Venemaalt tulevate turistide arv langes eelmisel aastal terves riigis, sealhulgas Rovaniemis,» märkis Rovaniemi reisi- ja turundusameti juhataja Sanna Kärkkäinen. «Samas aga kasvas meie külastajate arv järsku Aasiast tulevate turistide tõttu,» lisas ta. See on aidanud sealsetel turismifirmadel kiirelt taastuda vene turistide vähesusest tingitud langusseisust.

Ootamatu turistide arvu kasvu kinnitavad ka paljud kohalikud, kes on tavaliselt harjunud nägema oma piirkonnas suurt hulka väliskülalisi üksnes jõulude ajal. Nüüd on seda näha olnud ka veebruaris ja suure tõenäosusega jätkub trend ka märtsis.

Sellest, et ööbimiskohtade järele on praegu Rovaniemis suur nõudlus tekkinud, annab näiteks tunnistust ka see, et üks norrakate grupp, kes oli tulnud sinna väljasõidukoosolekule, pidi lõpuks nõustuma öömajaga 130 kilomeetri kaugusel asuvas Sodankyläs.

Ootamatult suur turistide huvi Rovaniemi vastu on tekitanud kohalikes turismifirmades suurt üllatust. Kui tavaliselt saab selliseid perioode ette ennustada, sest reisiplaanid ja broneeringud tehakse tavaliselt pikemat aega ette, siis on sel aastal olnud väga suur hulk viimase hetke broneeringuid.

«Sellist liiki turistidevoolu on peaaegu võimatu ette ennustada, mistõttu on paljud meist meeldivalt sõnatud,» rääkis Kärkkäinen. Ta usub, et selle aasta veebruar ületab kõiki seniseid külastajate rekordeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles