Norrakad näitavad tuubakujulist puhkemajakest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanäoline puhkemajake Bergenis
Omanäoline puhkemajake Bergenis Foto: Bergen Kommune / tubakuba.tumblr.com

Bergeni linn on tulnud välja omalaadse turismiatraktsiooniga – lastega pered saavad veeta ebatavalise arhitektuuriga Tubakuba-nimelises puhkemajakeses ühe öö tasuta.

Sissepääs väikesesse puhkemajakese, millelt avanevad vaated Bergenit ümbritsevatele mägedele, käib läbi väikest tuuba-kujulist tunnelit, vahendab The Local. Majakeses ööbijaid ootavad lisaks kaunile mäestikule veel puuküttega ahi ja mõned voodikohad.

Kõigest 14 ruutmeetri suurune üksnes puidust ehitatud puhkemaja paistab silma sellega, et seal puudub elekter, vesi ja ka tualett. See on disainitud selliselt, et linnalastel oleks võimalik tunda, mida tähendab looduses olek. Maja välisfassaad on tehtud lehise laudadest ja siseviimistluses on kasutatud vineeri.

Puhkemajakese autorid on Bergeni arhitektuurikooli tudengid, kes ehitasid selle ühe ehitusdisaini töötoa raames, mida juhendas OPA Form arhitektuuribüroo arhitekt Espen Folgerøf. Pärast selle valmimist otsustati see anda inimestele tasuta rendile.

Puhkemajakesse viib Bergeni kesklinnas tramm ja selles ööbida soovijad saavad broneerida öö läbi Bergeni linnavalitsuse kodulehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles