Vanavanaema retsept: sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga

Sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga.

FOTO: Vastse-Kuuste lihatööstus

Vastse-Kuuste lihakokad Priit Toomits ja Jazz otsisid hiljuti möödunud aegade meenutamiseks välja mõned sajandivanused retseptid. Varem avaldatud kartulikäkkide valmistamisõpetust saate vaadata siit.

Sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga

  • sea abaliha umbes 1- kilone tükk
  • kooritud kartuleid   15 tk
  • või 3 spl
  • 38% vahukoor 200g
  • sool
  • kanapuljong
  • värske punapeet
  • äädikas
  • kukeseened
  • või
  • petersell
  • salvei
  • muskaat
  • mädarõigas

Määri sealiha soola ja pipraseguga, rösti kiirelt kas pannil, pliidiraual või grillil. Aseta hautamisnõusse, vala peale kanapuljong, lisa juurde salvei ja petersell. Hauta umbes 2 tundi.

Kartulid keeda ja purusta pudrunuiaga, lisa toasoe või ja kuumutatud vahukoor ning mädarõigas. Maitsesta soola, vähese küüslaugu ja muskaadiga ning klopi vahuliseks. Seened maitsesta soolaga, pintselda õliga ja grilli. Punapeedid koori ja keeda äädikaga maitsestatud soolvees. Serveeri.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles