Tuntud poes müüdavad lastejalatsid šokeerisid ostjat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge kontsaga lastejalatsid Selveris.
Kõrge kontsaga lastejalatsid Selveris. Foto: Lugeja foto

Ühes Tallinna Selveris müügil olnud kõrge kontsaga saapad jahmatasid lapsevanemat, poe kinnitusel otsustab jalatsi eakohasuse üle ennekõike vanem.

«Ma saan aru, et iga väike tüdruk unistab kontsakingadest, aga mitme sentimeetri kõrgused platvormtald on siiski liig, mis liig. Väike konts, sellest saan ma veel aru, aga sellised saapad on lastele lihtsalt ohtlikud, sest nad ei oska nendega käia,» rääkis tarbijatoimetusse pöördunud ema. Naise sõnul oli saapaid eri suuruses, aga väiksemad numbrid olid mõeldud viie-, kuueaastastele.

Selveri pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul peab lapse jalanõu peab olema lapsele ohutu ja nii materjali kui tehnoloogia ohutuse tagab tootja ja müüja. «Samas ei ole Eestis kehtestatud regulatsiooni laste jalanõude eakohasuse kohta ja jalatsite ostmine oma lapsele sõltub ikkagi ennekõike lapsevanemast,» rääkis Erilaid. Ta lisas, et kui lugeja viitab sellele, et antud kõrgema kontsaga mudel ei ole lapsele sobilik, siis mudeli eakohasuse hindaja on ostes siiski lapsevanem ise. Antud mudel on olnud Selveris pikemat aega populaarne ja seepärast on seda ka sortimendis hoidnud, samuti pole lapsevanemad poele antud toote osas kaebusi esitanud. «Tuletame kõigile meelde, et kõrgema kontsaga jalatseid ei ole soovitatav lapsel kanda igapäevaselt ja kindlasti ka  mitte üle paari tunni järjest,» lisas Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles