Kõige rohkem on täitmata töökohti Harjumaal

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa vahendab vabu töökohti.
Töötukassa vahendab vabu töökohti. Foto: Urmas Luik / Postimees

Eestis oli eelmise aasta lõpus 7200 täitmata ametikohta, kõige enam oli neid Harjumaal ja Tallinnas.

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli kolmandat kvartalit järjest haldus- ja abitegevustes (2,4%) ning kõige madalam mäetööstuses (0,1%) ning veevarustuse, kanalisatsiooni, jäätme- ja saastekäitluses (samuti 0,1%), teatas statistikaamet. Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli kutse-, teadus- ja tehnikaalases tegevuses, kus vabu ametikohti oli 2013. aasta IV kvartaliga võrreldes 2,6 korda rohkem.

Omaniku liigi järgi oli vabadest ametikohtadest viiendik avalikus sektoris ja 74 protsenti erasektoris, kus suurim osatähtsus oli Eesti omandis olevatel ettevõtetel. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,3 protsenti ja erasektoris 1,4 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Piirkondlikult asuvad vabadest ja hõivatud ametikohtadest 56 protsenti Harju maakonnas (sh Tallinn), järgnevad Tartu maakond (11%) ja Ida-Viru maakond (8%). Vabade ametikohtade määr oli jätkuvalt kõige kõrgem Harju maakonnas (1,7%) ning kõige madalam Hiiu, Saare ja Põlva maakonnas (kõigis 0,5%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles