Uus hiigelkõrvits kaalub juba veerand tonni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad
Kõrvitsad Foto: Sille Annuk

Augusti alguses oli Pihtla vallas suvekodu õuel 220 kilo kaalunud kõrvits, mis läks siis aga lõhki, kuid nüüd on teine «Atlantic Giant» sorti kuuluv kõrvits saavutanud kaalu umbes 250 kilo.

«Kui saame haagise, läheb see kõrvits kahe nädala pärast Soome rahvusvahelisele kõrvitsafestivalile,» rääkis Saarte Häälele esimest aastat kõrvitsaid kasvatav Juha Ollila, lisades, et 2. oktoobril saab ta teada lõpliku ametliku tulemuse, kui palju kõrvits kaalub.

Mehe sõnul see kõrvits enam eriti ei kosu, kuid Ollila järgmise aasta eesmärgiks on kasvatada kõrvits, mis kaaluks 350 kilo.

«Tehke Pihtlast kõrvitsavald, mina annan seemned,» naljatas Juha, lisades samas tõsimeeli, et tal on plaanis pakkuda uskumatult pirakaks kasvava kõrvitsa seemneid Pihtla poodi, kust siis suurte kõrvitsate kasvatamisest huvitatud inimesed saaksid neid kaasa võtta.

Hiigelkõrvits on kasvatatud looduslike väetiste abil, antud on talle hobusesõnnikut, mereadrut ja nõgeseleotisevett ning palavate ilmadega läks kõrvitsa kastmiseks päevas umbes 200 liitrit vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles