Hobiaednikul kiired päevad juba käes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aednik Signe Raudsepp ütleb oma õpetaja sõnadega, et õunapuu võra on siis õige tihedusega, kui müts mahub vabalt läbi kukkuma. Võrasse sisse kasvavad oksad lõigatakse kõigepealt.
Aednik Signe Raudsepp ütleb oma õpetaja sõnadega, et õunapuu võra on siis õige tihedusega, kui müts mahub vabalt läbi kukkuma. Võrasse sisse kasvavad oksad lõigatakse kõigepealt. Foto: Margus Ansu

Neli aastat Jardini aianduskeskuses töötanud aednik Signe Raudsepp jagab soovitusi, millele koduaias kevade saabudes rohkem tähelepanu pöörata.

Erinevalt levinud arusaamast, et igihaljad taimed lähevad kevadel pruuniks päikesekõrvetusest, on see seotud hoopis veepuudusega. Päike kütab taime okka soojaks ja sellelt hakkab vesi aurustuma. Samal ajal on maapind külmunud ja sealt taim vett kätte ei saa. «Nii kuivabki taim ära ja läheb pruuniks,» selgitas Tartu Jardini aianduskeskuse aednik Signe Raudsepp (38).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles