Libedad tänavad tekitasid inimestele enim vigastusi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu libedad tänavad. Pildil Struve ja Riia tänava nurk.
Tartu libedad tänavad. Pildil Struve ja Riia tänava nurk. Foto: Margus Ansu / Postimees

Veebruaris maksis If Kindlustus oma klientidele 2191 kahjujuhtumi eest hüvitist, mis näitab 30-protsendilist tõusu võrreldes möödunud aastaga.

Veebruaris maksis If Kindlustus oma klientidele 2191 kahjujuhtumi eest 2,47 miljonit eurot hüvitisi. Aastaga on registreeritud kahjude arv kasvanud üle 20 protsendi ning enim kasvasid õnnetusjuhtumi kahjud, mida registreeriti 30 protsenti enam aastataguse ajaga võrreldes.

Suurimad veebruarikuu väljamaksed olid kaskokahjudes ja liikluskahjudes, kus If korvas vastavalt 1,2 ja 0,7 miljonit eurot. Varakahjusid maksti välja 0,52 miljoni euro eest.

Veebruaris sagenesid oluliselt juhtumid, kus inimesed õnnetuse tagajärjel ennast vigastasid. Kokku anti veebruaris teada 158st õnnetusjuhtumi kahjust, mida on mullusest 30 protsenti enam.

If Kindlustuse isikukahjude grupijuhi Kadri Puna sõnul on suurem osa õnnetustest seotud libeda kõnnitee või trepiga.

Veebruari õnnetusjuhtumikahjud maakonniti: Harjumaa 30, Tartumaa 30, Ida-Virumaa 13, Viljandimaa 11, Pärnumaa 9, Järvamaa 8, Põlvamaa 8, Valgamaa 7, Raplamaa 7, Võrumaa 6, Lääne-Virumaa 6, Jõgevamaa 6, Hiiumaa 4, Saaremaa 3 ning Läänemaa 1. Välisriigis registreeriti 5 õnnetusjuhtumikindlustuse kahju.

Suurim veebruaris väljamakstud õnnetusjuhtumikahju oli 1040 eurot, kui Ifi klient Mustamäel libedal teel jala välja väänas.

Reisikahjudest teatati 281 korral ning seda on 18,1 protsenti enam eelmise aastaga võrreldes. Koera- ja kassikindlustuse juhtumeid oli veebruaris 60.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles