Saastunud jäätis tappis kolm Kansase inimest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis Blue Belli kodulehelt.
Kuvatõmmis Blue Belli kodulehelt. Foto: bluebell.com

Kolm Kansase inimest suri pärast saastunud Blue Belli jäätise söömist, ütlesid terviseametnikud.

USA toidu- ja ravimiameti (FDA) sõnul tekkis viiel inimesel pärast saastunud jäätise söömist listerioos, mis on bakteri Listeria monocytogenes põhjustatud nakkushaigus, mis levib eeskätt loomsete toiduainete kaudu, kirjutab newsmax.com.

FDA sõnul leiti listerioosi tekitavat bakterit näiteks toodetest Blue Bell Chocolate Chip Country Cookies, Great Divide Bars, Sour Pop Green Apple Bars, Cotton Candy Bars, Scoops ja Vanilla Stick Slices.

USA haiguste leviku tõkestamise ja preventsiooni keskuse (CDC) seisukoha järgi olid kõik viis listerioosi põdenud inimest juba enne nakkushaiguse ilmnemist haiglas ning ravisid seal muud tervisehäda. CDC järeldas sellest, et nakkushaiguse said nad haiglas olles.

Viiest inimestest nelja puhul oli teada, mida nad kuu aega enne nakatumist. Kõik neli olid joonud haiglas Blue Belli jäätisest valmistatud jäätisekokteile, teatas CDC.

Brenham creamery tegevdirektori Paul Kruse sõnul ostavad kokteilides kasutatud jäätist enam-jaolt toitlustusasutused ning jaemüügist seda üldjuhul osta ei saa.

Haigla pressiesindaja Maria Lovingu sõnul jäid patsiendid haigeks haiglas oleku ajal 2013. aasta detsembrist kuni 2015. aasta jaanuarini.Lovingu sõnul ei olnud haiglal aimugi, et Blue Belli tooted võiksid sisaldada ohtlikku bakterit.

Kruse ütles, et Blue Bell on kõrvaldanud kõik ohtlikud tooted müügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles