Tatrapaanika jõudis Venemaalt Eestisse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatrapuder
Tatrapuder Foto: Naisteleht

Kui Venemaal hakkasid inimesed tatart kokku ostma umbes nädala eest, siis nüüdseks on uudised sealsetest hinnatõusudest ja tatra defitsiidist levinud ka Eestisse.

Täna on odav tatar Eesti poelettidelt läinud, iseäranis kiirest kaob kaup Ida-Virumaa poodide lettidelt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Täitsa võib uskuda, et põhjuseks võib olla Venemaa telekanalitest tulev info, mis annab teada, et tulevad väga suured hinnatõusud ja et kaupa ei jätku,» pidas Rimi turundusjuht Evelin Mägioja võimalikuks.

Maxima avalike suhete juht Erki Erilaid ütles, et nende tarnijad toovad tatart Ukrainast, kus samamoodi ei lasta seda üle piiri. «Selles mõttes on see natuke kunstlik defitsiit,» märkis ta.

Samas pole Mägioja sõnul paanikaks põhjust, kuna Eesti inimeste toidulaul moodustab tatar mitte väga suure osa ning pealegi peaks Rimi Eesti Food saama järgmisel nädalal uue partii tatart, kirjutab Õhtuleht.

«Igatahes paanikaks põhjust pole,» kinnitasid Erilaid ja Mägioja kui ühest suust.

Põlvamaal asuv Zerna ökotalu hakkas tänavu turustama kooritud tatart ning talu perenaise Tiia Kokkmani sõnul on viimasel ajal nõudlus Zerna mahetatra järele sisuliselt kahekordistunud. «Kui varem läks Tallinna poole kaup üle nädala, siis nüüd saadame iga esmaspäev,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles