Pere kaebas restorani pannkookide pärast kohtusse

PM Tervis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkooke võib süüa marjadega.
Pannkooke võib süüa marjadega. Foto: Panther Media

Ameerikas Minnesotas elav perekond kaebas kohaliku restorani kohtusse, sest perepoeg jättis seal söödud kahe pannkoogi tõttu oma elu.

Perekonnaliikmete sõnul oli 16-aastane Scott Johnson allergiline piimatoodetele, kirjutab Newser. Pere väitel sattus poiss traumapunkti piimatoote jääkidega kokkupuutumise tõttu, kuigi ema tellis gluteeni- ja piimavabad pannkoogid ning lisas, et enne nende valmistamist tuleb kindlasti puhastada ka valmistamiseks kasutatud küpsetusplaat.

«Piima leidub paljudes toodetes, kust seda otsidagi ei oskaks,» ütles poisi ema Cindy Johnson. Kui pere pärast pannkookide söömist koju jõudis tundis end poiss juba nii halvasti, et ta tuli helikopteriga haiglasse viia. Tavalised allergiaravimid sel korral ei aidanud.

Poiss suri kolme päeva pärast, sest tal oli anafülaktiline šokk, mille tõttu tekkis südamepuudulikkus. «Vaid üks viga võib lõpetada teise inimese elu,» ütles ema. Ta igatseb poega väga ning loodab, et pojaga juhtunu näitab ka teistele, kuivõrd tõsised võivad allergiad olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles