Ikea keelas oma mööblipoodides peitusemängu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea mööblikauplus
Ikea mööblikauplus Foto: SCANPIX

Tuhandeid mänguhuvilisi hollandlasi tabas hiljuti pettumus, kui Ikea teatas otsusest keelata oma Hollandi poodides peitusemängu korraldamine

Pärast seda, kui meeleolukas peitusemäng meelitas eelmise aasta suvel sadu inimesi Belgia Ikea poodi, on mööblikaubamaja keelanud ohutuse kaalutlustel sarnase mängu läbiviimise mitmes oma Hollandi poes, vahendab Bloomberg. Mängu korraldajad on nüüd asunud Facebooki vahendusel alternatiivseid asukohti otsima.

«Seda on väga raske kontrollida,» selgitas mööbliketi otsust ettevõtte pressiesindaja Martina Smedberg. «Me peame tagama kõigi poes sel ajal viibivate inimeste turvalisuse ja seda on väga raske teha, kui me isegi ei tea, kuhu inimesed end peitnud on,» lisas ta.

Rohkem kui 32 000 inimest olid läbi sotsiaalvõrgustiku Facebook pannud end kirja Ikea Eindhoveni poes korraldatavale peitusemängule, samal ajal kui 19 000 inimest olid näidanud üles huvi osaleda Amsterdami poes toimuvas mängus ning 12 000 Utrechtis. Kokku on Ikeal Hollandis 13 poodi.

Ikea lubas sarnast mängu seni esimest ja ainukest korda korraldada eelmise aasta juulikuus oma Belgia Wilrijki poes, kuna see oli üks asi, mis oli tol hetkel veel 29-aastasel Elise De Rijckil nende 30 asja nimekirjas, mida ta tahtis enne oma 30. sünnipäeva teha. «Vahel on hea teha täiesti lapsikuid asju,» kommenteeris tookordse mängu korraldaja. Ta lisas, et Ikea on justkui üks hästi suur elutuba, kus on hea sellist mängu mängida.

Belgia Ikea pressiesindaja Annelies Nauwelaerts’i sõnul osales tol korral toimunud mängus kuskil 500 inimest. Sagedase Ikea kliendi Elise De Rijcki sõnul peitsid inimesed tol korral end külmkappidesse, pehmete mänguasjade ja Ikea siniste ostukottide alla ning mõni mahtus isegi voodi alla. Belgias on Ikeal kokku 6 mööblipoodi.

«Me mängisime terve päeva peitust,» meenutas De Rijck, kelle soovide nimekirjas oli selle kõrval muuhulgas ka osalemine mudavõitluses ja kellelegi tordi viskamine vastu nägu. «See oli väga väsitav, aga väga lõbus kogemus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles