Narva kaalub tasulise parkimisega uuele katsele minna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid tagasi on Narva Peetri platsil tasulise parkimise rakendamist proovitud, kuid see ei andnud tulemust − kohalikud peitsid oma autod majahoovidesse, turistidelt saadavast parkimistasust aga ei piisanud, et parkimiskorralduse kulusid katta.
Aastaid tagasi on Narva Peetri platsil tasulise parkimise rakendamist proovitud, kuid see ei andnud tulemust − kohalikud peitsid oma autod majahoovidesse, turistidelt saadavast parkimistasust aga ei piisanud, et parkimiskorralduse kulusid katta. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuigi aastaid tagasi on Narva kesklinnas tasulist parkimist proovitud, tol korral küll mitte väga tulemusrikkalt, peab sealne linnavalitsus nüüd plaani sellega uuele katsele minna.

Kui Jõhvi vallavalitsus läheb märtsi lõpus volikogu ette eelnõuga, millega soovitakse rohkem kui seitse aastat kehtinud tasulise parkimise lõpetamist, siis Narva linnavalitsus tegi hiljuti ASile Ühisteenused päringu parkimisteenuse korraldamise tingimuste täpsustamiseks.

Narva abilinnapea Maksim Volkovi sõnul on idee praegu alles jutu tasemel, kuid on selge, et linnas on kohti, kus parkimine on probleem, ennekõike vanalinnas.

«Ma ei tea, kes ja kuidas otsustas kunagi sinna ehitada kolledži, aga ma saan pidevalt ümberkaudsete majade elanikelt kaebusi, sest kui kolledžis on mingi üritus või tuleb sinna rohkem rahvast, on korteriühistute hoovid kõik täis pargitud, » rääkis Volkov.

Teine murekoht on narvakatele Peetri plats, mis on praegu piiripunkti ehituse tõttu suhteliselt rahulik, kuid ehituse lõppedes ennustab Volkov, et seal hakkavad taas parkima suured turismibussid ning Venemaa suunal reisijad, muutes sellega linnaelanike elu keerulisemaks.

Loe refereeritud artiklit täismahus Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles