Türgi talve trotsinud Lihula jalgsirändur jõudis Musta mere äärde

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkamine.
Matkamine. Foto: SCANPIX

Mullu aprillis Tallinnast jalgsi maailmarännule asunud Meigo Märk on praegu, peaaegu aasta pärast teeleasumist, Türgis Musta mere ääres Samsuni linnas. Läbi on käidud juba üle 4000 kilomeetri, siht on Iraan ja India.

Kui Märk aprilli keskel teele asus, ütles ta, et loodab autodele hääletamata, ainult oma jalgade jõul jõuda Kreekasse, kirjutab Läänlane. 12. septembri õhtul oligi ta Kreeka linnakeses nimega Ierissos.

Siis kuulutas Märk ka avalikult, et siht on hoopis suurejoonelisem. «Kui kõik ettevalmistused - kindlustused, viisa, täielikud tervislikud läbivaatlused, täpse marsruudi paikapanek, ööbimiste organiseerimine, minuga kaasas oleva varustuse uuendamine ja kõige ebavajaliku hülgamine jne -, sujuvad, siis juba oktoobri teisel nädalal soovin alustada selle «jalgsi ümber maakera rännaku» teise faasi ainult jalgsi läbimist, milleks on Türgi ja Iraan,» kirjutas Märk oma reisiblogis.

Pärast paari nädalat puhkust asus Märk jälle teele ja jõudis Türki 14. oktoobril. 30. oktoobril oli ta päral 14,1 miljoni elanikuga Istanbulis. Selleks hetkeks oli jalgsi läbitud üle 3400 km. Suurlinnas puhkas ta veel kaks nädalat.

Tagasilöök tuli novembris. «22. novembri hommikul tervitas mind selle jalgsirännaku esimene lumi. Olin jõudnud Gerede linna, jalutanud kuue kuu ja ühe nädalaga 3750 km,» kirjutab Märk. «Otsustasin Kirde-Türgi suurtesse talvistesse mägedesse enne kevadet mitte edasi jalutada!»

Talveks sõitis Lihula mees Iirimaale. Ent 12. veebruaril oli ta tagasi Türgis.

9. märtsil on maailmaränduril saavutatud järjekordne eesmärk. Ta on Musta mere ääres 606 000 elanikuga linnas nimega Samsun. 425 km matk Geredest Samsuni võttis aega 17 päeva ja kuna osa sellest ajast oli selles piirkonnas veel lumi maas, sai ta tunda õige ekstreemseid ööbimistingimusi.

Loe lähemalt tema blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles