Tõeline hobiaednik kasvatab ette ka porgandit ja kaalikat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aednik Signe Raudsepp hoiab käes kasvulampi, mis aitab nii kevadeks taimi ette kasvatada kui ka pererahvast aasta läbi maitserohelisega varustada.
Aednik Signe Raudsepp hoiab käes kasvulampi, mis aitab nii kevadeks taimi ette kasvatada kui ka pererahvast aasta läbi maitserohelisega varustada. Foto: Margus Ansu

Kuigi usinamad hobiaednikud on praeguseks juba nii aknalauad kui muud valgusküllased pinnad katnud koduste taimelavadega, jagab Jardini aianduskeskuse aednik Signe Raudsepp näpunäiteid ka neile, kes seda alles plaanivad.

Seemnete valik on Eesti aianduspoodides lai. Erilisi eelteadmisi hobiaednikul taimede kasvatamiseks vaja ei ole, kuna pakenditel on nii idanemis- kui ka pikeerimisaeg välja toodud – olgu see siis 10, 30 või 40 päeva. Külvata saab seemneid ettekasvatamisel nii tavapärastesse kui uutmoodi külvikastidesse.

Viimastele käib peale ka kaas, mis aitab kastis hoida taimele idanemiseks vajalikku niiskust ja soojust. «Oleneb sellest, kui palju sul on aknalaua peal ruumi – see on peamine koht, kus hobiaednikud ja koduperenaised kõige tavalisemalt taimi ette kasvatavad. Aknalaud aga tavaliselt väga lai ei ole,» selgitas aednik, mille järgi peaks külvikasti suurust valima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles