Põlvamaal valmib Viljandi šokolaad

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Viljandi nime kandva šokolaadi ümbris.
Selline näeb välja Viljandi nime kandva šokolaadi ümbris. Foto: Repro

Seitsme töötajaga Põlvamaa kommivabrik hakkas kuu aega tagasi valmistama Viljandi nime kandvat šokolaadi, mis on üks osa kommimeistrite plaanist tutvustada magusa abiga Liivimaa ja kogu Baltikumi ajalugu.

Kõlleste vallas asuva kommivabriku Kõlleste Kommimeistrid piparmündiliköörimaitseline Viljandi šokolaad on üks osa 40 šokolaadiga sarjast «Linnad ja linnused».

Kommivabriku omanik ja juht Imre Sokk rääkis, et nimetatud sarja on valitud hansalinnad ja linnused, milles käib tänapäevalgi mingi tegevus: kas töötab muuseum või on seal mõni korralikult organiseeritud, ajalugu tutvustav üritus.

Hansalinnade šokolaadidest on praegu tootmises Pärnu, Riia, Narva, Viljandi, Tallinn ja Tartu ning linnustest Kuressaare, Rakvere, Haapsalu ja Vastseliina oma.

«Linnade ja linnuste» valikusse kuulub ka kommikarp Livonia, milles on kõige kolme Balti riigi rahvuslikööriga kommid. Eesti liköör on Vana Tallinn. Sarjaga kavatsetakse tutvustada Baltikumi 40 linna ja linnust.

Viljandi šokolaadi tootmise alustamist põhjendas Sokk sellega, et Viljandi on üks rikkama ajalooga linnu Eestis. Šokolaadi maitset kirjeldades rääkis ta, et selles kasutatakse tumedat šokolaadi, milles on 72 protsenti kakaod, ja täidis on tehtud piimašokolaadist, millele on lisatud piparmündilikööri.

Kõlleste Kommimeistrid on seitsme töötajaga väikefirma, mis valmistab kalendrikuus käsitööna tonni šokolaadi ja komme. 

Kommimeistrite toodangut müüakse kogu Eestis 150 apteegis ja kaupluses. Peatselt hakkab Kõlleste vabriku šokolaade müüma mitu Viljandi kauplust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles