Suurim viga, mida kodu koristamisel tehakse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Puhastusvahendite segunemine koristamise käigus võib põhjustada tõsiseid probleeme inimese tervisele. 

Kuigi paljudes kodudes kasutatakse koristamisel aina enam öko-vahendeid, on siiski mõnes olukorras puhastusvahendina parem kasutada juba järele proovitud ja kindlalt toimivat keemilist vahendit, kirjutab Huffington Post.

Ameerika keemiliste ainetega tegelev amet (ACS) hoiatab aga, et kodukeemia vahendeid ei tohi omavahel segada. Eriti ohtlik kombinatsioon on pleegitaja koos mõne ammoniaaki sisaldava vahendiga.

Pleegitaja ja ammoniaak moodustavad koos keemilise aine kloramiin, mis on õhus lenduv ja võib seetõttu kergesti sattuda hingamisteedesse. Selle tagajärjeks võib halvimal juhul olla surm.

ACSi andmetel on tänapäeval müügil aina vähem ammoniaaki sisaldavaid puhastusvahendeid, kuid siiski tuleb eriti ettevaatlik olla vahenditega, mille siltidel seisab «mitu ühes» kiri. Sellised on tihtipeale näiteks vannitoas ja WCs kasutatavad puhastusvahendid.

Samuti ei tohi omavahel segada söövitavaid vahendeid, mis sisaldavad leeliseid või naatriumhüdroksiidi, mida leidub äravoolutorude puhastamiseks mõeldud vahendites ja rasva eemaldamiseks mõeldud produktides.

ACS soovitab mitme puhastusvahendi kasutamisel eelnevalt pinda veega korralikult pesta ja kasutada iga vahendit ainult selleks ettenähtud kohtades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles